Nieuws

Eindelijk is het (bijna) zover: na verschillende keren uitstel door de COVID-pandemie, organiseert de Nederlands Vereniging van Sociale Innovatie (

Het uitvoeren van alle taken in het sociaal domein is voor gemeenten een forse klus. De MensCentraal Suite van Lost Lemon maakt het een stuk makkelijker en (kosten)efficiënter.

Op 1 januari jl. zijn de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk gefuseerd tot de nieuwe gemeente Dijk en Waard.

Per 1 januari 2022 vormen de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard de nieuwe gemeente Dijk en Waard. De nieuwe gemeente wil maximaal dienstverlenend gaan opereren.

De gemeente Heerenveen werkt tegenwoordig met MensCentraal en Mijn GemeentePortaal (MGP).

Steeds meer gemeenten kiezen voor de MensCentraal Suite van Lost Lemon om de taken in het sociaal domein optimaal uit te voeren.

MensCentraal is nóg efficiënter en gebruiksvriendelijker gemaakt. Release 5.2 bevat aangepaste functionaliteiten voor zowel beheerders als gebruikers. Door met hen in gesprek te gaan én te blijven, werkt Lost Lemon continu aan verbeteringen. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen optimaal wordt ondersteund.

De nieuwe versies van de iWmo- en iJw-standaard (iWmo 3.0 en iJw 3.0) zijn sinds 1 januari 2021 in gebruik. In verband met deze wijziging zijn in MensCentraal en de PDC de vier punten succesvol doorgevoerd: Beschikking uit toewijzingsbericht, Verzoek om wijziging, Declaratieproces en Administratief afsluiten zorg.

De nieuwe release ‘Netwerk van de klant’ van MensCentraal is beschikbaar. Het netwerk van de klant is door diverse gemeenten uitgebreid getest en zij zijn zeer enthousiast over de applicatie en de nieuwe functionaliteiten.

In Amersfoort en zes regiogemeenten werken de medewerkers van de wijkteams en van de regiogemeenten sinds 1 oktober met het vernieuwde MensCentraal.

Pagina's

U bent hier