Op 12 oktober 2015 is de nieuwe release van MensCentraal

Op maandag 12 oktober 2015 staat release 3.27 op de productieomgeving. Vanaf 25 september kunt u nieuwe functionaliteiten uittesten op de pre-productieomgeving. Na deze release kunt u nog gedetailleerder bepalen wie op hoofdlijnen informatie mag zien en wie in detail moet weten wat er speelt.

Wat is er gewijzigd?

  1. Het is vanaf nu mogelijk om een concept plan van aanpak te printen. Zo kunt u het concept plan van aanpak bespreken met de klant om het pas na aanpassing definitief te maken in MensCentraal.
  2. De autorisaties voor het bekijken en bewerken van zaken zijn uitgebreid. Professionals die geen toegang hebben om een bepaald zaaktype te raadplegen of te bewerken, kunnen nu zien wie de zaakcoördinator is.
  3. Om integraal werken nog meer te ondersteunen, is het nu ook mogelijk om een zaakondersteuner en –coordinator van een andere organisatie aan jouw zaak te koppelen.
  4. MensCentraal gaat onthouden wie welke zaken en groepen heeft bekeken. Zo kan de gemeente controleren of medewerkers zich houden aan afspraken rondom privacy en gegevensdeling.
  5. Medewerkers kunnen nu namens een andere gemeente producten bestellen in de PDC. Vaak zijn hiervoor afspraken gemaakt in de regio.
  6. De zoekmogelijkheden zijn uitgebreid. Zoek voortaan ook op geboortedatum naar een groep.
  7. Iedere keer als u op de groeppagina komt, worden de persoons- en adresgegevens van de groepsleden vanaf nu automatisch bijgewerkt. Dit geldt alleen voor personen waarvan hun BSN is vastgelegd via de DKD koppeling.

Voor een compleet overzicht van de release, raadpleeg de releasemail.

Wilt u ook de releasemail ontvangen?

In de releasemail staat alle informatie over wijzigingen uitgebreid toegelicht. Met deze releasemail en de pre-productieomgeving bepaalt de gemeente hoe de wijzigingen worden benut.

Ook de releasemail ontvangen? Stuur een mail naar helpdesk@menscentraal.com.

 

U bent hier