Landelijke basistraining voor functioneelbeheerders succesvol

De eerste landelijke MensCentraal training voor functioneel beheerders was een groot succes! Functioneel beheerders uit o.a. gemeente Hoorn, Amersfoort, Zaanstad, Almelo en Haarlem waren van de partij.

Timo Roumimper, gemeente Amersfoort: "Ik vond het een eye opener om te horen dat andere gemeenten ondering taakdifferentiatie hebben gemaakt. Iedereen heeft zijn/haar eigen expertise; de één doet beheer, de ander de WMO processen en weer een ander werk & inkomen."

Tina van de Walle, gemeente Haarlem: "Leuk om de nieuwe ontwikkelingen te horen waar MensCentraal mee bezig is. Ervaringen uitwisselen tussen gemeenten onderling vond ik erg waardevol. We worstelen allemaal met dezelfde materie en dan is dit een ideaal platform om over de inrichting van een systeem van gedachten te wisselen met elkaar. "

Hoe ziet zo'n trainingsdag eruit?

Bas van Tol, trainer MensCentraal: "Met een opening waarbij de deelnemers op unieke wijze kennis maken met elkaar begonnen we vol energie aan de training."

Programma

  • Uitleg over het beheer van MensCentraal.
  • Kennis toetsen aan de hand van diverse praktijkgerichte oefeningen.
  • Kennisuitwisseling tussen de verschillende gemeenten.
  • Uitleg over de meest gebruikte functionaliteiten van MensCentraal.
  • Toelichting op nieuwe ontwikkelingen.

Omdat iedere gemeente het gebruik én het beheer van MensCentraal op een eigen manier heeft ingericht, leidde het onderdeel 'kennisuitwisseling' tot interessante groepsdiscussies en nuttige inzichten voor de aanwezige gemeenten. In het onderdeel 'uitleg over functionaliteiten' hebben we een aantal deelnemers, de voor hen nog onbekende, functionaliteiten laten zien. Anderen gaven we voornamelijk tips over het inrichten (of gebruik) van de verschillende mogelijkheden binnen MensCentraal.

Kennisoverdracht, discussie, vragen en opdrachten wisselden elkaar in hoog tempo af. We sloten de dag af met een toets om eventuele hiaten in de kennis te achterhalen en te bespreken. Uiteindelijk is iedereen geslaagd en met een certificaat op zak aan de borrel gegaan!

Agenda
Klik hier voor een overzicht met de eerstvolgende geplande Basis- en Vervolgtrainingen voor Functioneel beheerders.

Geinteresseerd in een training?
Is er binnen uw gemeente behoefte aan (extra) ondersteuning voor MensCentraal? Of zijn er (nieuwe) medewerkers die getraind moeten worden? Wij denken graag met u mee. Neem gerust contact met ons op via info@menscentraal.com of via 085-489 88 88.

U bent hier