Koppeling met diverse regionale risicosignaleringssystemen

U hoeft geen apart risicosignaleringssysteem meer te raadplegen om uw zorgen over een jongere te registreren óf om op te zoeken of andere professionals al een melding hebben gedaan. Dit kan vanaf nu gewoon in MensCentraal.

Alle benodigde informatie wordt opgehaald uit uw regionale risicosignaleringssysteem en getoond in MensCentraal. Omdat uw regionale systeem in verbinding staat met de landelijke Verwijsindex Risicojongeren, wordt ook deze informatie getoond en verstuurd via MensCentraal.

DAT vs. WAT informatie

Via een risicosignaleringssysteem registreert u DAT u zich zorgen maakt over een bepaalde jongere. Doordat u de risicosignalering via MensCentraal oproept kunt u deze informatie uitbreiden met gegevens over WAT er aan de hand is met deze jongere. Via MensCentraal deelt u vervolgens zowel de DAT als WAT informatie met uw collega’s zodat de juiste hulp zo snel mogelijk ingeschakeld kan worden. Uiteraard wordt er met registratie van WAT informatie rekening gehouden met de privacyregels.

Met welke systemen gekoppeld?
MensCentraal koppelt reeds met de systemen Zorg voor Jeugd en VIS2. Ook Multisignaal kan binnenkort aan dit lijstje worden toegevoegd. Gebruikt u een ander signaleringssysteem, dan bekijken wij graag de mogelijkheden voor u om een nieuwe koppeling te realiseren.

Voor meer informatie neem contact op met info@menscentraal.com

 

U bent hier