Klantmodule

U zet zich in voor mensen die hulp nodig hebben op het gebied van werk, inkomen of zorg. En om deze mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen werkt u nauw samen met betrokken ketenpartners en andere hulpverleners. Maar op welke wijze communiceert u met de samenwerkende partijen? Deelt u informatie met elkaar? Goede informatievoorziening versterkt de samenwerking en daarmee ook de dienstverlening naar uw klanten toe.

Wij bedenken samen met u hoe u informatie zo slim mogelijk kunt gebruiken en delen. We zorgen voor het samenvoegen van informatie uit verschillende bronnen, bijvoorbeeld door het leggen van verbindingen tussen ICT systemen.

De klantmodule uit de MensCentraal Toolbox zorgt in grote lijnen voor het volgende:

  • U beschikt over alle informatie uit de keten, waardoor een burger niet steeds opnieuw zijn gegevens hoeft in te vullen.
  • En nog belangrijker: hij krijgt een persoonsgebonden en integraal advies.
  • Van “het kastje naar de muur” is verleden tijd.
  • U zet taken uit naar andere instanties met één druk op de knop.
  • Omgekeerd volgt u eenvoudig de dienstverlening die burgers krijgen bij andere instanties.

Voorbeeld
Harold meldt zich bij de Sociale Dienst omdat hij ontslagen is. Nog vóór het intakegesprek vindt de medewerker van de Sociale Dienst al informatie over Harold in MensCentraal, namelijk zijn aanvraagformulier, zijn klantdossier en de lopende dienstverlening. “Ik heb geen idee hoe ik mijn huur nu moet betalen”, zegt Harold tijdens het intakegesprek. De medewerker van de Sociale Dienst betrekt meteen de woningcorporatie om een regeling te treffen, nog voordat er schulden ontstaan. Daarnaast laat hij het UWV via MensCentraal weten dat Harold zich gemeld heeft. De instanties kunnen nu samen met Harold bepalen wie welke taken oppakt en via MensCentraal volgen wat er gebeurt. En Harold hoeft maar één keer zijn verhaal te vertellen.

Wilt u geheel vrijblijvend meer informatie of een offerte? Klik hier.

U bent hier