Een goede superuser is het halve werk!

Superusers; bestand tegen elke weerstand

Borging is bij elke implementatie van nieuwe registratiesystemen en werkwijzen een uitdaging.
Hoe zorg je dat gebruikers blijven registreren en het systeem inzetten zoals het bedoeld is?
De gemeente Amersfoort heeft goede ervaringen met superusers. Superusers zijn collega’s, ervaren in het gebruik van MensCentraal,
die hun collega’s ondersteunen en motiveren in het gebruik van MensCentraal.

Superusers signaleren behoeften gebruikers

Superuser Sander Wester van wijkteam Amersfoort: “ We horen wensen van onze collega’s en bespreken deze in het maandelijkse superuseroverleg. Daar beoordelen we of het een realistische wens is. We updaten collega’s over de status van ingediende wensen.” Superusers spreken hun collega’s regelmatig over MensCentraal.  Zo leggen ze bijvoorbeeld afgewezen wensen uit. Voor collega’s zonder affiniteit met ICT is het lastiger te begrijpen waarom een wens niet gerealiseerd kan worden. Wester:” We merken dat als je dit uitlegt er meer begrip komt voor de ICT.”

Stuurinformatie uit MensCentraal is vollediger

Amersfoort is erg tevreden over de inzet van superusers. Medewerkers gebruiken MensCentraal goed en de registraties zijn volledig. Hierdoor is de managementinformatie over inzet in het sociaal domein steeds vollediger en accuraat. Daarnaast voelen collega’s zich gehoord omdat ze zien dat er wat gedaan wordt met hun wensen en ideeën.

Wil je ook een super-implementatie?

Wij adviseren je over de inzet van superusers. Cruciaal is dat superusers tijd en ruimte krijgen om hun rol goed uit te voeren. In Amersfoort krijgen superusers 4 uur per week voor deze taken.

De rekensom was snel gemaakt. Door de superuser-inzet werken hun collega’s beter en efficiënter. De controller neemt dit mee in de berekening bij het aantal Fte en het aantal cliënten dat we jaarlijks op weg helpen. In Amersfoort werpt deze aanpak zijn vruchten af.

 

Meer weten? Neem contact op met Bas van Tol, basvantol@lostlemon.nl

 

U bent hier