Brabantse gemeenten kiezen voor MensCentraal

Steeds meer gemeenten kiezen voor de MensCentraal Suite van Lost Lemon om de taken in het sociaal domein optimaal uit te voeren. Zo hebben de Brabantse gemeenten Oosterhout, Oisterwijk, Hilvarenbeek en Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen ─ de laatste drie vormen samen de ABG-gemeenten ─ ons onlangs de opdracht gegeven ons regiesysteem MensCentraal te gaan implementeren. Ook leveren we aanvullende modules.

Gepubliceerd op: 5 mei 2021

Eén systeem
De genoemde gemeenten maken deel uit van Equalit, een samenwerkingsverband van 13 Brabantse organisaties. De gemeenten die nu voor de MensCentraal Suite hebben gekozen, willen één systeem dat ze allemaal kunnen gebruiken voor hun taken binnen het sociaal domein. Het gaat dan in het bijzonder om Wmo, Jeugdhulp, participatie en veiligheid.

Wendbaarder
Deze keuze voor uniformiteit leidt tot lagere beheerkosten. En doordat elke organisatie met hetzelfde systeem werkt, kunnen ze de data van de verschillende gemeenten beter vergelijken. Daarnaast willen de gemeenten stappen zetten in de samenwerking. De gemeenschappelijke keuze voor de MensCentraal Suite maakt het makkelijker medewerkers onderling uit te wisselen en daarmee de organisaties wendbaarder. 

Koppeling aan zaaksysteem
Behalve het regiesysteem MensCentraal gaat Lost Lemon ook de Producten en Diensten Catalogus (PDC) en de burgermodule (Mijn GemeentePortaal) implementeren. Zo kunnen inwoners straks eenvoudig digitaal met hun gemeente communiceren over bijvoorbeeld een Wmo-kwestie. Bovendien zorgen wij ervoor dat MensCentraal aan het zaaksysteem van elke afzonderlijke gemeente wordt gekoppeld.

Meer weten?
Wil je meer weten over de MensCentraal Suite, PDC of Mijn GemeentePortaal? Of wil je weten wat Lost Lemon voor jouw organisatie kan betekenen? Stuur dan een e-mail naar info@lostlemon.nl of bel naar 085 489 8888.

U bent hier