Aansluitproces CORV

Het aansluitproces is op 21 oktober jl. bekend gemaakt door KING & het Ministerie van Jusitie. U heeft als gemeente tot 1-1-2015 de tijd om aan te aansluiten op CORV.

MensCentraal is CORV compliant
Donderdag 30 oktober doorloopt MensCentraal de definitieve testdag, met het Ministerie van Justitie en het AMHK. Dit betekent dat we vanaf dat moment aan alle eisen voldoen om u als MensCentraal gemeente aan te sluiten op CORV.

Voordat u daadwerkelijk de CORV berichten kunt versturen dient zowel MensCentraal als uw gemeente een aantal stappen te doorlopen. De eerste stappen liggen bij u als gemeente. Dus ga zo snel mogelijk aan de slag!
 
Wat moet u doen?
  1. U dient de fysieke aansluiting op CORV aan te vragen bij de technische beheerder van KING, JustID. U vult hiervoor een PDF aanmeldformulier in en e-mailt het ingevulde formulier vervolgens naar JustID, via frontoffice@justid.nl.
  2. Daarna regelt u de aansluiting via het CORV CPA-portaal. Er worden hier veel technische vragen gesteld. Wij helpen u, als MensCentraal gebruiker, door de technische gegevens alvast voor in te vullen. Het portaal gaat begin november live.
De aanvragen via het CPA-portaal worden pas in behandeling genomen door JustID nadat het aanmeldformulier is ontvangen en goedgekeurd.
 
Onderaan het aanvraagformulier vindt u uitgebreide informatie over het aansluitproces en randvoorwaarden.
 
Zodra u de benodigde informatie heeft ingediend en aangevraagd bij JustID, kunnen wij starten met het versturen en ontvangen van de berichten.

 

 

U bent hier